Sunday, 19 July 2009

kerusokkan teknikal atau memang di sengajakan?

Airasia selalu membuatkan aku rasa kecewa dan meluat...apa tidaknya, setiap kali ikut penerbangannya pasti ada saja kelewatan yg mengambil masa yg agak lama..paling tidak pn setengah jam...kali ini pn demikian juga..penerbanganku ke ujungpandang terlewat lagi...sudahlah lewat 1jam lebih...terdapat lagi kerusakkan yg pada mereka adalah kerusakkan teknikal...mmm myb...myb not..tapi rasa kesal memang membelenggu hatiku. Sudahlah membiarkan semua penumpang dalam keresahan...xda lagi permintaan maaf dari pihak airasia yg pada hematku amat tidak bertanggung jawab dalam semua insiden yg berlaku. Membiarkan semua penumpang dalam keresahan dan tidak memberikan makanan yg sepatutnya....Berbanding dgn MAS...yg bertanggung jawab dalam semua hal...jauh lebih bertanggung jwb bila terjadi kelewatan atau seumpanya.mmmm memikirkan cuma keuntungan tanpa memikirkan perkhidmatan yg mereka berikan pada pelanggan...kesal sgt kesal...apa pn mungkin ada hikmahnya...boring bertambah boring...

Thursday, 16 July 2009

MENJANA WANG MELALUI ON9...CUBA JGN X CUBA

Sambil surf dapat untung?

Salam , UNTUK YANG TENGAH GUNA INTERNET tu,
Inilah dipanggil situasi win-win situation.
Program ini PERCUMA 100%
Anda akan dibayar setiap 15hb.

Nak tau macamana? Buka web bawah ni..
http://www.surfjunky.com/?r=riana67


cuma perlu:
1.Sign up (percuma)
2.Log
3.Klik pada bahagian "EARN MONEY"
4.Click pada bahagian "Click Here To
Start Surf Junky Browser"
5.Biarkan Program ini BUAT DUIT UNTUK anda
6.Klik pada bahagian "STATISTIK" untuk
mgetahui jumlah wang anda.
Kita dibayar sebab kita 'promot' orang lain surf web dia..
TAK SALAH KALAU MENCUBA...!!
TAK RUGI APA-APA...!!
Cek akan dihantar kepada nama dan alamat
yang kita isikan sewaktu sign up.
Oleh itu sila tulis nama dan alamat
anda dengan lengkap dan betul...
kita perlu usaha untuk promotekan web
yang kat atas tu aje.


Senang aje.. tak perlu risau...tanpa risiko..
cuma kita aje lah yang perlu jujur
dalam mem'promot'kan website ni.
Kita dibayar sebab kita 'promot' orang
lain surf web dia.. Itu aje.
Jadi,apa salahnya kalau kita buat
macamtu kan??
TAK SALAH KALAU MENCUBA...!!
TAK RUGI APA-APA...!!
kita dibayar USD$0.45 (RM1.63 - ikut currency sekarang bagi setiap jam
program ini berjalan). Bermakna anda boleh dapat sehingga RM41.04 sehari
(RM1.63x24=RM39. 12). Ini bermakna sebulan kita boleh dapat sehingga
RM39.12x 30 = RM1173.60.
Boleh tahan gak kan..fikirlah. Duit FREE, ambik je laa...
Cek akan dihantar kepada nama dan alamat yang kita isikan sewaktu sign up.
Oleh itu sila tulis nama dan alamat anda dengan lengkap dan betul...
SELAMAT MENJANA WANG ANDA!!! CUBA DAHULU.... TAK RUGI...
TAKDE KELUAR MODAL...
Ingat,sebelum dapat duit, kita memang kena usaha dulu... dan
dalam bisnes yang ini, kita perlu usaha untuk promotekan web
yang kat atas tu aje.

Selepas signup anda akan diberi username baru dihujung link referal kepunyaan anda

copy keseluruhan mukasurat ini dan ubah hujung kat aierizam tu nama username yg anda dapat semasa signup lepas tu send kat kawan yang suka surf kat internet seramai mungkin.... jgn lupa rajin2 log in dan explore/baca untuk update data dan ketahui kemajuan anda...

Monday, 6 July 2009

4 perkara yang akan hadir dalam hidup kita






4PERKARA...



Telah bersabda Nabi Muhamad SAW yang maksudnya:
" Ada empat perkara yang berharga dalam diri manusia dan dia boleh hilang dengan empat perkara juga.



Adapun yang berharga itu ialah...Akal, Agama, Malu dan Amal soleh.
Maka....
1. Akal boleh hilang disebabkan marah.
2. Agama boleh hilang disebabkan dengki.
3. Malu boleh hilang disebabkan tamak.
4. Amal soleh boleh hilang dan terhapus disebabkan suka menceritakan keburukan orang lain.



Manusia akan menghadapi empat penarikan antaranya:-

1. Malaikat pencabut nyawa akan menarik rohnya.
2. Para ahli waris akan menarik hartanya.
3. Ulat akan menarik tubuhnya.
4. Orang yang dimusuhi @ dianiayai akan menarik barang kepunyaannya di hari kiamat iaitu AMALNYA.



Dari Ali r.a yang bermaksud: Sesungguhnya amalan yang paling sulit adalah empat macam:

1. Memberi maaf pada waktu marah.
2. Suka memberi pada waktu susah.
3. Menjauhi yang haram pada waktu sunyi.
4. Mengatakan yang hak kepada orang yang ditakuti atau kepada orang yang diharapkan sesuatu darinya.



Dari Hatim Al-Asom yang bermaksud: Empat perkara yang hanya diketahui oleh empat jenis orang akan nilainya iaitu:

1. Nilai masa muda hanya diketahui oleh orang tua-tu @ orang lama).
2. Nilai kedamaian hanya diketahui oleh orang yang pernah ditimpa bencana@musibah
3. Nilai kesihatan hanya diketahui oleh orang-orang sakit.
4. Nilai kehidupan hanya diketahui oleh orang-orang yang telah mati.

Wallahualam