Saturday, 23 February 2013

Kes pencerobohan Lahad Datu - Suku kaum DAYAK berhimpun nak potong kepala kepada Askar Kesultanan Sulu


Posted by PORUMAN on Rabu, 20 Februari 2013


Kes pencerobohan Lahad Datu - Suku kaum DAYAK dari Kalimantan telah mula berhimpun untuk menyatakan pendirian mereka membantu Sabah jika Dayak Sarawak dan Leluhur mereka Dayak Sabah iaitu "pengait" meminta pertolongan. Menurut mereka, jika kerajaan Malaysia gagal menghalau pulang Askar Kesultanan Sulu ke Filipina, mereka akan bertindak ganas memenggal kepala setiap orang yang berbangsa SULUK.


Ini bunyi laungan mereka "Kerana Sabah Bukan Hak Mereka .. Tanah Borneo Milik Dayak! Andai Askar tidak mampu menghabiskan Suluk, bagi sahaja kami DAYAK ini kepala Bangsa SULUK itu untuk dijadikan HIASAN di rumahpanjang! Lupakan Indonesia Jawa banjingan itu yang mentertawakan Sabah Borneo!, lupakan Malaysia itu, yang penting adalah TANAH BORNEO kita!."

Sumber: PengeRindu
__._,_.___


Wahai Pemberontak Sulu/Suluk, adakah Kamu telah bersedia menempuh Jutaan Dayak di Borneo? Lupakah Hasratmu di Lahad Datu Sebelum Kami Dayak Bersatu.


Mengenai Kes Pilipine Suluk mencerobohi Lahad Datu.

"Siapakah Tentera Sultan Suluk yang berani mengumpil sebahagian Tanah Borneo di Lahad Datu Sabah? , mungkin Kepala Pemberontak Suluk bakal menjadi Koleksi di Tiang Adat kami setelah Kepala Madura kami tawan semasa kejadian Sampit dahulu di Kalimantan."

Bergitulah reaksi perbualan admin dengan rakan Dayak di Kalimantan , Dayak adalah etnik terbesar mendudukki Tanah Borneo yang terdiri daripada pelbagai Sub - Suku yang hidup diseluruh Borneo Termasuklah Sabah Borneo.

Sebentar tadi admin telah berkomunikasi dengan masyarakat Dayak di Kalimatan dimana berpengalaman dalam kasus Dayak vs Madura mengatakan bahawa Panglima dan para Dayak dari Kalimantan kini mempersiapkan diri jika Dayak Sarawak dan Leluhur mereka Dayak Sabah iaitu 'pengait' memerlukan pertolongan ..

Maka Dayak kalimantan serta Dayak Sarawak akan bersatu menyerang pasukan Suluk di Lahad Datu Sabah. Kerana Sabah Bukan Hak Mereka. Tanah Borneo Milik Dayak! Andai Askar tidak mampu menghabiskan Suluk,bagi sahaja kami DAYAK ini kepala Bangsa SULUK itu untuk dijadikan HIASAN di rumahpanjang!

Lupakan Indonesia Jawa ******* itu yang tertawakan Sabah Borneo! , lupakan malaysia itu , yang penting adalah TANAH BORNEO kita!

Jangan Lupa Kami Dayak Kalimantan telah mengusir penceroboh iaitu Madura dan Kepala mereka masih lagi segar di tiang rumah adat kami.

Kepala Madura di 'kayau' semasa Kasus Pergolakan Dayak vs Pendatang ( Madura ) ke Kalimantan dahulu 
adalah Amaran Bagi Pemberontak Suluk di Lahad Datu, Sabah.
Dayak Sarawak , Dayak Sabah 'pengait' adalah leluhur kami , kami tidak akan membisu sekiranya Lahad Datu diceroboh Bangsa Suluk Banjingan itu! , Ingat Pulau Borneo Ini adalah Dayak yang empunya!

Saya Beor Hindrowarya iaitu Dayak kalimantan kini bersedia menunggu waktu sahaja!!

Baca : Sejarah 3 Empayar ( Sri Vijaya, Kandiri dan Mataram ) Gagal Menakluki Borneo selepas dipatahkan Jutaan Bangsa Dayak.Read more: http://www.pengerindu.com/2013/02/wahai-pemberontak-sulusuluk-adakah-kamu.html#ixzz2LdkSq0bI
__._,_.___

riana67

No comments: